Kipsalade met fruit

Serveer met toast

Voor 4 personen, lekker voor bij een BBQIngrediënten 

Ingrediënten:

  • 250 g gebraden of gekookt kippenvlees
  • Sap van een halve citroen
  • 1 klein blikje mandarijntjes (goed uitgelekt)
  • 2 eetlepels mandarijnensap
  • ½ schaaltje witte druiven
  • 6 olijven
  • 1 schaaltje in reepjes gesneden selderijknol
  • 1 kleine ui
  • ½ schaaltje fijn gesneden bleekselderij
  • ½ schaaltje mayonaise (Remia frietenlijn 5%)
  • Peper

Bereidingswijze:

  • Snij het kippenvlees in vrij grote stukken, strooi hierover wat peper en besprenkel het vlees met citroensap. Snij de druiven doormidden en haal de pitjes eruit. Snij de olijven in dunne plakjes, de ui in kleine stukjes. Roer de mayonaise en het mandarijnensap door elkaar. Vermeng alle ingrediënten.
  • Serveer met toast.