Kipgehakt met snijbonen en Griekse kruiden

Smakelijk eten

Nodig (voor 4 personen)

  • 350 gram kipgehakt 
  • snijbonen 600 gram
  • 1 zak voorgesneden aardappelen 450 gram (partjes, schijfjes, wokjes, opbakaardappeltjes)
  • 2 tot 3 eetlepels Griekse kruiden
  • 1 ei
  • 1 beschuit of paneermeel
  • bouillonblokje
  • olie
  • magere yoghurt
  • remia friteslijn
  • knoflook


Kruid het kipgehakt met de Griekse kruiden, een ei en een fijngeknepen beschuit of wat paneermeel. Je kunt Griekse kruidenmix kopen (vaak onder de noemer gyroskruiden) maar ook zelf maken.

Gaar ondertussen de aardappelen voor in de magnetron. Prik een paar gaatjes in het zakje en leg ze in de magnetron; 3-4 minuten op vol vermogen. Geen magnetron? Dan gaar je ze gewoon wat langer in de koekenpan.

Kook de snijboontjes gaar in water met een bouillonblokje of snufje zout. Bak ondertussen de aardappeltjes met ook wat Griekse kruiden erover gestrooid en rul je gehakt in een derde pan. Als het gehakt gaar is doe je de afgegoten groenten en gebakken aardappelen erbij en kun je het serveren.
Serveer het met een zelfgemaakt sausje van magere yoghurt (2/3), remia friteslijn (1/3) en knoflook.

Eet smakelijk! Fit & Slank coach Brigitte Lemmen