Zalm uit de oven

Met worteltjes en krieltjes

Voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 1 bos bospeen ongeveer 500gram
  • Zakje krielaardappeltjes 400gram
  • 2 zalmfilets van 125 gram (per stuk verpakt uit de diepvries)
  • Suiker
  • Zout
  • Bieslook
  • Peper
  • Dille
  • Peterselie

 

Zorg dat de zalmfilets ontdooid zijn. Verwarm de oven voor op 200 graden, heteluchtoven op 180 graden. Schrap de worteltjes en spoel ze af, kook ze 20 minuten, met een theelepeltje suiker en een ½ eetlepel zout. Bestrooi de zalmfilet met zout, peper, dille en bieslook, peterselie en leg ze in een ovenschaal en bak ze 20 min.

Doe een eetlepel olie of vloeibaar bakproduct in een hapjespan waar een deksel op kan. Als de olie warm is krieltjes op een hoog vuur aanbraden en regelmatig draaien. Na 5 minuten op een laag vuur met deksel op de pan nog 15 min laten garen, wel regelmatig schudden met de pan om verbranden te voorkomen.

Eet smakelijk! Fit & Slank coach Marieke Koch uit Almere