Zalm uit de oven

Met worteltjes en krieltjes

Voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 1 bos bospeen ongeveer 500gram
  • Zakje krielaardappeltjes 400gram
  • 2 zalmfilets van 125 gram (per stuk verpakt uit de diepvries)
  • Bieslook
  • Peper
  • Dille
  • Peterselie

Bereidingswijze:

  • Zorg dat de zalmfilets ontdooid zijn. Verwarm de oven voor op 200 graden, heteluchtoven op 180 graden. 
  • Schrap de worteltjes en spoel ze af, kook ze 20 minuten. 
  • Bestrooi de zalmfilet met zout, peper, dille en bieslook, peterselie en leg ze in een ovenschaal en bak ze 20 min.
  • Doe een eetlepel olie of vloeibaar bakproduct in een hapjespan waar een deksel op kan.
  • Als de olie warm is krieltjes op een hoog vuur aanbraden en regelmatig draaien.
  • Na 5 minuten op een laag vuur met deksel op de pan nog 15 min laten garen, wel regelmatig schudden met de pan om verbranden te voorkomen.