Kip met kerrie

Sperziebonen en taugé

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 250 gram sperziebonen
  • 250 gram taugé
  • 250 gram kipfilet in blokjes
  • 250 gram zilvervliesrijst 
  • 1 el kerrie djawa
  • 1 beetje bloem
  • 1 el ketjap
  • water

Bereiden:
Kook de sperziebonen beetgaar in ca 10 minuten.
Kook vervolgens de rijst gaar en bak de kipfilet. Meng bloem, water en ketjap tot een sausje (hoeveel naar behoefte bijv 1:1:1).
Bak de sperziebonen kort met de kip mee en voeg het ketjapsausje en de kerrie toe. Voeg vervolgens - vlak voor het serveren - de taugé toe.
Verdeel de rijst over de borden. Schep de kip met de saus erop.

Smakelijk eten!

Fit & Slank coach Birgitte Lemmen uit Roermond