Kerrie-wortelsoep met appel

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  •  2 tl zonnebloemolie
  • 1 el kerriepoeder (mild)
  • 500 gram fijngesneden wortels
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 1 moesappel, in blokjes
  • 7,5 dl kippebouillon
  • zwarte peper

Bereidingswijze:

  • Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak kerriepoeder op laag vuur 2-3 min.
  • Voeg wortels, ui en appel toe en schep alles goed door elkaar.
  • Dek pan af en laat op laag vuur ca 15 min koken tot alles zacht is ( af en toe roeren).
  • Schep het mengsel in een keukenmachine of pureer met de blender: voeg eerst de helft van de bouillen toe. Pureer het glad en doe het mengsel weer in de pan.
  • Voeg de rest van de bouillon toe, breng aan de kook en breng op smaak met peper.
  • Schep in kommen en garneer evt. met wat yoghurt en een paar wortelkrullen.