Kerrie-wortelsoep met appel

Voor 4 personen

• 2 tl zonnebloemolie
• 1 el kerriepoeder (mild)
• 500 gram fijngesneden wortels
• 1 grote ui gesnipperd
• 1 moesappel, in blokjes
• 7,5 dl kippebouillon
• zout en zwarte peper

Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak kerriepoeder op laag vuur 2-3 min. Voeg wortels, ui en appel toe en schep alles goed door elkaar. Dek pan af en laat op laag vuur ca 15 min koken tot alles zacht is ( af en toe roeren). Schep het mengsel in een keukenmachine of pureer met de blender: voeg eerst de helft van de bouillen toe. Pureer het glad en doe het mengsel weer in de pan. Voeg de rest van de bouillon toe, breng aan de kook en breng op smaak met peper en zout.
Schep in kommen en garneer evt. met wat yoghurt en een paar wortelkrullen.

Lekker recept van Fit & Slank coach Alwine Hoeben