Kalkoen curry

Pittig

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gram kalkoen borstfilet
  • 1 rode ui
  • 2 vastkokende aardappelen
  • 300 gram wortel
  • 4 plakjes mozzarella, uitgelekt
  • 1 courgette
  • 6 eetlepels olie
  • 1 ½ eetlepel kerriepoeder
  • 2 tenen knoflook
  • 1 blik tomaatstukjes 400 G
  • 2 ½ dl kippenbouillon (van tabletten)
  • ½ eetlepel bloem
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 2 eetlepel verse koriander of peterselie, grof gehakt

Bereiding:

Snij de kalkoen in blokjes en snipper de ui grof. Schil de aardappelen en snij de aardappelen in blokjes. Snij ook de courgette en wortel in blokjes. Verwarm de 6 el bak en braad olie in een braadpan en roer de kerriepoeder erdoor. Bak de klokjes kalkoen al omscheppend in ca. 4 minuten mooi bruin. Pers de tenen knoflook erboven uit. Schep de ui, aardappelen, wortel en courgette erdoor en roerbak alles nog 2 minuten. Voeg dan de tomaatblokjes met vocht toe en verwarm het geheel 2-3 minuten. Schenk de bouillon erbij en laat de curry zonder deksel in ca. 20 minuten zachtjes gaar worden. Roer regelmatig om. Roer de bloem door de yoghurt en meng dit door de curry. Verwarm de curry nog enkele minuten zachtjes door. Strooi de koriander erover en serveer met (basmati) rijst en een komkommersalade.

 

Fit & Slank Coach Ger Deckers