Kabeljauw met wortelspaghetti

En doperwtenpuree :)

 

Voor 1 persoon

 

Ingrediënten:

 

  • 1 stukje kabeljauw
  • 1 grote winterpeen
  • 150 gram doperwten
  • Peper
  • Peterselie
  • Olijfolie
  • Water
  • 4 Aardappelkrieltjes

 

Bereidingswijze:

 

  • Kook of stoom de aardappelkrieltjes gaar, halveer ze en bak in wat olijfolie (een kruidige wok olie is ook erg lekker)
  • Maak het teentje knoflook schoon en leg deze in een schaaltje met 2 eetlepels water en wat peper. Dek het schaaltje af met magnetronfolie en zet deze 5 minuten op half vermogen in de magnetron. Pers de zachte knoflook uit in het schaaltje, snijd het vlees klein en voeg 1 eetlepel olijfolie toe. Zet apart.
  • Kook of stoom de doperwten gaar en snij de peterselie fijn. Pureer de doperwten, meng met de peterselie en breng op smaak met peper. Dek de puree af zodat het warm blijft
  • Dep de kabeljauw droog, voeg wat peper toe en bak aan beide kanten lichtbruin en laat op laag vuur kort garen (let op, kabeljauw valt snel uit elkaar, dus gebruik een spatel tijdens het omdraaien).
  • Maak de winterpeen schoon en schil deze met een kaasschaaf (of keukenmachine) in lange dunne plakjes en blancheer deze in 1 minuut. Laat even uitlekken. Roer daarna de knoflookolie er doorheen.
  • Leg het puree op een bord, daar bovenop de vis en voeg de aardappeltjes en wortelpasta toe.