Salade met parelcouscous

Ingrediënten (voor 2 pers.):

  • 250 gram parelcouscous

  • 400 gram sperziebonen
  • 2 eieren
  • 250 gram cherrytomaten
  • 1 rode ui
  • 120 gram zwarte olijven zonder pit
  • Eventueel 320 gram tonijn uit blik (op water)

 Bereidingswijze:

  • Bereid de parelcouscous volgens de verpakking.
  • Giet af en spoel onder koud water af en laat dit uitlekken en afkoelen.
  • Halveer de cherrytomaten.
  • Kook de sperziebonen en de eieren.
  • Laat de eieren schrikken en laat ze afkoelen.
  • Pel de eieren en snijd ze in partjes.
  • Snij de rode ui in dunne ringen.
  • Snij de olijven door de helft.
  • Meng in een kom de parelcoucous met de sperziebonen, cherrytomaatjes, ui en de olijven. Meng dit allemaal door elkaar.
  • Garneer de salade met de partjes ei.

Je kunt de salade aanvullen met tonijn uit blik. Verbrokkel de tonijn uit blik en garneer de salade hiermee. Serveer er een yoghurtdressing apart bij.

Tip: Als je net bent begonnen met de Fit & Slank cursus en je wilt nog geen couscous eten, dan kun je deze salade natuurlijk ook maken met brocollirijst of bloemkoolrijst.

Smakelijk eten!