Courgetteplakjes opgevuld

met vis en kruiden

Voor 2 personen (p.p.= per persoon)

Ingrediënten:

  • 1 Grote Courgette
  • 200 gram Witte Vis
  • 1 lente ui
  • Gedroogde provencaalse kruiden
  • 8 Kerstomaatjes p.p.
  • 1 teentje knoflook
  • Verse Tijm
  • Groente naar keuze voor de verdere garnering (Let op met avocado: maximaal een kwartje)
  • 3 tot 5 krieltjes p.p. of 3 eetlepels in bouillon gekookte Quinoa (let hierbij dus heel goed op de portie!)

Bereidingswijze:

  • Snijd een twaalftal mooie brede plakjes van de courgette met een dunschiller of mandoline. Grill de plakjes 5 minuten in een grillpan (zonder olie!) tot ze lichtjes beginnen te kleuren.
  • De restjes van de courgette in blokjes hakken. Snijd de vis in blokjes en versnipper de lente ui. Meng de vis, lente ui en de kruiden in een kom. Neem een vormpje dat in de over kan (bijvoorbeeld om muffins in te bakken) en doe hier een heel dun laagje olijfolie in (spuitfles). Vul de vormpjes dan met courgette plakjes. Vul hierna op met het vismengsel, duw stevig aan en vouw de courgette over de vis, zodat het vormpje gesloten is. Doe dit ook bij het tweede vormpje.
  • De kerstomaatjes komen apart in een ovenschaal met verse tijm en knoflook. Zet alles samen in de over op 180 graden voor 20 minuten. Garneer met geblancheerde broccoli en de krieltjes of de Quinoa.