Hongaarse zuurkool

4 personen
  • 500 gram zuurkool
  • 400 gram varkenshaas in reepjes
  • 800 gram aardappelen
  • 1 groot blikje tomatenpuree 
  • Kookroom light
  • Scheutje melk
  • Peper, knoflook, nootmuskaat
  • olie

Bereiden:
Schil en kook de aardappelen. Spoel de zuurkool af en kook met water ongeveer 20 minuten.
Kruid de varkenshaas en bak de reepjes kort in olie. Haal de reepjes uit de pan en doe de afgekookte zuurkool in dezelfde pan. Doe het blikje tomatenpuree en de kookroom erbij, meng alles goed door elkaar en kruid naar smaak. Giet de aardappels af en maak er puree van met melk, peper, knoflook en nootmuskaat.
Voeg het vlees bij de zuurkool, verwarm dit goed en serveer het samen met de aardappelpuree.
Ook eventueel als schotel vooraf klaar te maken en in de oven op te warmen.

Smakelijk eten!

Fit & Slank coach Brigitte Lemmen uit Roermond