Hongaarse zuurkool

4 personen

Ingrediënten:

  • 500 gram zuurkool
  • 400 gram varkenshaas in reepjes
  • 800 gram aardappelen
  • 1 groot blikje tomatenpuree 
  • Kookroom light
  • Scheutje melk
  • Peper, knoflook, nootmuskaat
  • Olie

Bereidingswijze:

  • Schil en kook de aardappelen.
  • Spoel de zuurkool af en kook met water ongeveer 20 minuten.
  • Kruid de varkenshaas en bak de reepjes kort in olie.
  • Haal de reepjes uit de pan en doe de afgekookte zuurkool in dezelfde pan.
  • Doe het blikje tomatenpuree en de kookroom erbij, meng alles goed door elkaar en kruid naar smaak.
  • Giet de aardappels af en maak er puree van met melk, peper, knoflook en nootmuskaat.
  • Voeg het vlees bij de zuurkool, verwarm dit goed en serveer het samen met de aardappelpuree.
  • Ook eventueel als schotel vooraf klaar te maken en in de oven op te warmen.