Heldere kippensoep

Met soepgroenten

Voorgerecht of tussendoortje

  • 200 gram kipfilet
  • 1 prei
  • 1 ui met 2 kruidnagels erin gestoken
  • 1 winterpeen
  • 1 theelepel zwarte peperkorrels
  • 1 blaadje gedroogde laurier
  • 1 stukje gedroogde foelie
  • 1,5 liter water
  • 1 kruidenbuiltje kip
  • 1 zak gesneden fijne soepgroente

Bereiding:

  • Doe 1,5 liter water in een pan en breng dit samen met de kipfilet aan de kook. Schep zo nodig het schuim eraf.
  • Voeg schoongemaakte ui met kruidnagel, winterpeen en prei toe. Voeg ook een theelepel peperkorrels, laurierblaadje, foelie en een kruidenbuiltje kip toe en laat de bouillon 2 uur trekken.
  • Zeef de bouillon en snijd de kipfilet in stukjes. Laat de gesneden soepgroente garen in de bouillon en doe de stukjes kip weer in de soep.
  • Tip: als decoratie met de feestdagen kun je sterren van een rode puntpaprika snijden en deze in de soep serveren.

 

Eet smakelijk 

Hetty Schouten, Voedingscoach Fit & Slank Silvolde