Groenten-, kippen-, tomatensoep

Soepje voor tussendoor
  • 1 pot kippenbouillon (Maggi basis)
  • 1 potje tomatenpuree
  • 6 grote tomaten
  • 1 kipfilet in kleine blokjes gesneden
  • 2 prei gesneden
  • 1 paprika gesneden
  • 3 stengels bleekselderij gesneden
  • 3 grote wortels gesneden
  • ½ bloemkool gesneden
  • Peper en ketjap naar smaak

Was en snijd alle groenten. Breng de tomaten met water aan de kook in een grote pan en pureer de tomaten na 10 minuten in een blender of met een staafmixer. Doe de tomaten terug in de pan. Voeg de kippenbouillon (incl. de aanbevolen hoeveelheid water, zie pot), de kipfilet en alle groenten in de pan toe en breng opnieuw aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes doorkoken. Breng op smaak met peper en ketjap.

Door er pastaschelpjes en Italiaanse kruiden er aan toe te voegen maak je er een heerlijke Italiaanse maaltijdsoep van!

Leonie van der Wiel Voedingscoach Fit & Slank