Groente-ratatoulle

Eet smakelijk!

Nodig Voor 4 personen:

  • 1 courgette
  • 3 grote uien
  • 3 grote tomaten
  • 1 paprika
  • Teentje knoflook
  • 300 gram mager rundergehakt
  • Italiaanse kruiden gedroogd of vers (of allebei) bv basilicum, rozemarijn, tijm
  • 700 ml passata di pomodoro (bv Jumbo biologische)
  • 100 ml kookroom 7%
  • olie

Bereiding:
Snijd de uien en de groenten in grove stukken en de knoflook fijn. Kruid het gehakt met peper en bak het rul. Voeg de uien toe en roerbak deze 2 minuten mee. Voeg vervolgens de groenten toe en roerbak een aantal minuten. Voeg de passata toe en roer goed door. Snijd de verse kruiden fijn en voeg naar smaak  toe aan de saus (of voeg de gedroogde Italiaanse kruiden toe). Laat de ratatouille 20 minuten garen. Voeg tot slot de kookroom toe en roer goed door.
Serveer met met krieltjes uit de airfryer.

Eet smakelijk! Brigitte Lemmen