Groene kool stamppot

Met kabeljauw en mosterdsaus

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 gram aardappelen
  • 1 kg groen kool/savooiekool
  • Scheutje half volle melk
  • Peper, nootmuskaat,
  • Beetje olie
  • 4 kabeljauwhaasjes
  • Dille
  • Kleine ui
  • 2 eetlepels volkoren meel
  • 2 theelepels grove mosterd
  • 120 ml. water

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snij de kool fijn en schil de aardappelen. Kook ze samen 20 minuten in een pan met ruim water.
  • Doe de kabeljauw in een ovenschaal en besprenkel met een beetje olie, peper en dille. Zet ze in de oven voor 15-20 minuten.
  • Fruit de ui en voeg het meel toe. Voeg geleidelijk onder goed roeren het water toe. Even laten koken en de mosterd erdoor roeren.
  • Stamp de aardappelen en de groene kool  met een klein beetje kookvocht of een scheutje melk fijn. Voeg nootmuskaat en een beetje peper toe.

Fit & Slank coach Willy Woddema uit Venlo