Ingrediënten:
- 1 courgette
- 2 eetl. olijfolie
- 4 sneetjes volkorenbrood
- 1 teen knoflook in twee helften gesneden
- 1 bol mozzarella in plakjes
- 1 eetlepel olijven zonder pit in ringetjes gesneden
- 2 takjes tijm
Bereidingswijze:
- Snij de courgette in de lengte in dunne plakken en bestrijk ze dun met olijfolie.
- Gril de plakjes 1-2 minuten aan beide kanten bruin en leg ze op een bord.
- Rooster de sneetjes brood bruin en leg ze op borden.
- Wrijf de bovenkant van het brood in met de knoflookhelften.
- Leg de courgette met de mozzarella op het brood.
- Verdeel de olijvenringetjes over het brood.
- Ris de blaadjes van de tijm van de takjes en verdeel ze over het brood.
- Bestrooi de saladebroodjes met peper en een klein beetje olijfolie.
- Tip: gril de courgette plakjes van tevoren en bewaar ze afgedekt in de koelkast.