Gegrilde courgettesalade op knoflooktoast

Super


• 1 courgette
• 2 eetl. olijfolie
• 4 sneetjes volkorenbrood
• 1 teen knoflook in twee helften gesneden
• 1 bol mozzarella in plakjes
• 1 eetlepel olijven zonder pit in ringetjes gesneden
• 2 takjes tijm

Snij de courgette in de lengte in dunne plakken en bestrijk ze dun met olijfolie. Gril de plakjes 1-2 minuten aan beide kanten bruin en leg ze op een bord. Rooster de sneetjes brood bruin en leg ze op borden. Wrijf de bovenkant van het brood in met de knoflookhelften. Leg de courgette met de mozzarella op het brood. Verdeel de olijvenringetjes over het brood. Ris de blaadjes van de tijm van de takjes en verdeel ze over het brood. Bestrooi de saladebroodjes met zout en peper en een klein beetje olijfolie.

Tip: gril de courgette plakjes van tevoren en bewaar ze afgedekt in de koelkast

Lekker recept van Fit & Slank coach Alwine