Gezonde kwarktaart aardbei

Tijd: 20 min (bereiding), zonder oven.

Keukenmaterialen: staafmixer/ keukenmachine; springvorm +/- 22 cm.; bakpapier

 

Ingrediënten:

Voor de taartbodem:

  • 150 gram havermout (goedkoopste pak 500 gram voor 50 cent ;-)
  • 20 ml  zonnebloemolie
  • 25 ml honing
  • snufje kaneel

Voor de yoghurtlaag:

  • 500 gram Griekse yoghurt 0% vet
  • 50 gram berkensuiker (xylitol) of 5 ml stevia
  • 5 blaadjes gelatine (volg verpakking)

Voor de aardbeien laag:

  • 500 gram aardbeien
  • 200 gram magere kwark
  • 30 gram berkensuiker (xylitol) of 2,5 ml stevia
  • 5 blaadjes gelatine (volg verpakking)
  • 30 ml citroensap

 

Bereidingswijze:

  • Vermaal de havermout (met staafmixer)  totdat het een fijn meel is geworden.
  • Meng de havermeel met de honing, de gesmolten kokosolie en de kaneel in een kom. Het beslag moet wat plakkerig zijn.
  • Zet een springvorm klaar (met een diameter van ongeveer 22 cm). Klem een vel bakpapier in bodem. Gebruik een lepel om het haverbeslag tegen de bodem van de bakvorm aan te drukken en het gelijkmatig te verdelen.
  • Zet de springvorm even in de koelkast.
  • Bereid de gelatine volgens instructies verpakking.
  • Mix in een kom de Griekse yoghurt met de berkensuiker (of zoetstof), en de helft van de opgeloste gelatine.
  • Klop de yoghurtvulling grondig en giet het uit over de bodem van de springvorm.
  • Zet de springvorm weer even in de koelkast.
  • Intussen maak je de aardbeien schoon. Meng deze vervolgens met een handmixer of keukenmachine met 200 gram magere kwark, berkensuiker (of zoetstof), citroensap en het restant van de opgeloste gelatine tot een glad geheel.
  • Giet de aardbeiencrème als tweede laag in de springvorm.
  • Laat de kwarktaart minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
  • Versier de cake te slotte met aardbeien en muntblaadjes.