Gado Gado

Boordevol groente!

Ingrediënten:

 

  • 2 kopjes zilvervliesrijst
  • 4 eieren
  • 250 gram sperziebonen
  • 250 gram spitskool
  • 100 gram taugé
  • 1 komkommer
  • Klein beetje satésaus of gado gado saus

 

Bereiding:

Bereid de rijst zoals vermeld op de verpakking. Kook de eieren zo’n 5 minuten.

Maak de groente schoon en snijd in grove stukken, je kunt het eventueel ook voorgesneden kopen. Gebruik een grote pan. Kook de sperziebonen 6 minuten. Voeg vervolgens de spitskool toe en kook nog eens 3 minuten. Zet vervolgens de hittebron uit en voeg de taugé toe. Na 30 seconden alles afgieten. Doe een kleine beetje rijst op een bord en schep daar vervolgens veel groente bovenop. Voeg dan de komkommer toe en een schep van de saus. Snijd de eieren in kwarten en leg op het bord erbij.

Eet smakelijk!

Voedingscoach Jacqueline de Goede