Franse Uiensoep

Om nog even in vakantiesfeer te blijven

 Voor 5 personen

Ingrediënten:

  • scheutje olijfolie
  • 1 kilo uien in dunne ringen gesneden
  • 1 teentje knoflook
  • 1 en ½ liter runderbouillon
  • 250 ml droge witte wijn
  • 2 laurierblaadjes
  • peper 
  • geraspte 30+ kaas ter garnering

Bereidingswijze:

  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan met een dikke bodem.
  • Voeg de uien toe en vak de uien totdat ze goudbruin zijn en beginnen te karamelliseren.
  • Voeg daarna het teentje knoflook toe. Voeg nu de bouillon en de witte wijn toe en breng het geheel aan de kook.
  • Voeg de laurierblaadjes toe en breng op smaak met peper.
  • Doe een deksel op de pan en laat minimaal 25 minuten zachtjes pruttelen.
  • Verwijder de laurierblaadjes en verdeel de soep over de soepkommen
  • Garneer het geheel met de geraspte kaas.