Franse Uiensoep

Om nog even in vakantiesfeer te blijven

 Voor 5 personen

  • scheutje olijfolie
  • 1 kilo uien in dunne ringen gesneden
  • 1 teentje knoflook
  • 1 en ½ liter runderbouillon
  • 250 ml droge witte wijn
  • 2 laurierblaadjes
  • peper en zout
  • geraspte 30+ kaas ter garnering

Verhit een scheutje olijfolie in een pan met een dikke bodem. Voeg de uien toe en vak de uien totdat ze goudbruin zijn en beginnen te karamelliseren. Voeg daarna het teentje knoflook toe. Voeg nu de bouillon en de witte wijn toe en breng het geheel aan de kook. Voeg de laurierblaadjes toe en breng op smaak met peper en een klein beetje zout. Doe een deksel op de pan en laat minimaal 25 minuten zachtjes pruttelen. Verwijder de laurierblaadjes en verdeel de soep over de soepkommen. Garneer het geheel met de geraspte kaas. Lekker met een sneetje volkorenbrood. Bon appétit!