Erwtensoep

Lekker met dit weer :)

Weer voor erwtensoep. Met erwtensoep zet je een gezonde soep op tafel. Let er wel op dat je geen vet vlees gebruikt.Het is slim om een hele grote pan te maken, want erwtensoep laat zich prima invriezen. Handig voor als je een keer niet veel tijd hebt. 
Recept voor een grote pan....ongeveer 8 - 10 porties:

  • 3 liter water
  • 5 a 6 bouillionblokjes
  • 500 gram spliterwten
  • 400 gram filetlapjes
  • 3 laurierblaadjes
  • 12 takjes bladselderij 
  • 400 gram knolselderij in blokjes
  • 4 aardappelen in blokjes
  • 3 uien
  • 300 gram prei
  • 2 winterwortels
  • 7 takjes peterselie
     

Tip: Rookworst voor man en kids? Geen worst mee koken in je soep, dan komt dat vet in die soep, ook als je zelf de worst niet eten. Denk aan je familieleden :)

Eet smakelijk. Fit & Slank coach Yvonne Verhoeven uit Meijel