Tomatensoep

Tussendoortje

Een makkelijke recept voor tomatensoep2 uien

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 140 gr. tomatenpuree
  • 2  groente bouillonblokjes
  • 1 liter water
  • 1 kilo trostomaten
  • 3 laurierblaadjes
  • peper 

Doe de tomaten ongeveer een halve minuut in een pan heet water en ontvel de tomaten. Doe het water voor de bouillon in de pan. Zodra het  water heet is doe je de bouillonblokjes erbij. Snijd de tomaten in stukjes. Pel en snijd de knoflook. Pel en snipper de ui. Verhit de olie in een pan en fruit de ui en knoflook op halfhoog vuur. Voeg de tomatenpuree  toe en verhit al roerend circa 1 minuut op hoog vuur. Voeg de stukjes tomaat toe en roer dit alles door elkaar. Schenk de bouillon erbij en voeg daarbij de 3 blaadjes laurier. Laat de soep circa 25 minuten koken op halfhoog vuur. Verwijder de laurier en pureer de soep. Breng op smaak met een beetje peper.

Voor extra vitamine kun je er nog extra groente aan toevoegen. 

Fit & Slank coach Leontien van de Berg