Haringsalade

De woensdag na carnaval

 Haringsalade of Hieringslaaj in het Limburgs,  wordt in Limburg traditioneel gegeten op de woensdag na carnaval, maar smaakt het hele jaar door!  Hier een heerlijk recept van dit gerecht.

Ingrediënten

  • 3-4 maatjesharingen
  • 500 gram gekookte rode bietjes
  • 400 gram vastkokende aardappelen
  • 2 augurken in blokjes gesneden
  • 1 zure appel in kleine stukjes gesneden
  • 1 fijn gesneden ui
  • 4 eetlepels griekse yoghurt
  • 2 eetlepels yogonaise
  • Peper 

Bereiding

De gekookte aardappelen in blokjes snijden en de rode bietjes in kleine dobbelsteentjes snijden. Snij de haringfilet in stukjes en meng met de aardappelen, bietjes, appel, ui en augurken. Roer de Griekse yoghurt en de yogonaise door elkaar en schep het mengsel door de salade. Breng indien nodig op smaak met peper en zout. De volgende dag is de Hieringslaaj nog lekkerder.

Dit is een traditioneel recept. De hieringslaaj die je in de supermarkt koopt is meestal zonder de aardappelen. Die kun je natuurlijk naar behoefte weglaten. (dan ook minder yogonaise en griekse yoghurt gebruiken)

Van Fit & Slank coach Willy Woddema uit Venlo