Courgetti met kip

In champignonroomsaus :)

Ja, je leest het goed: roomsaus. Maar dan wel een Fit & Slanke versie. (voor 4 personen)

  • 4 ons kipfilet in blokjes
  • 1 groot bakje champignons in schijfjes gesneden
  • 1 bouillontablet Bospaddenstoelen (AH)
  • 200 ml kookroom (7% vet)
  • 4 courgettes
  • 2 gesnipperde uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • scheutje olijfolie
  • peper

Doe een scheutje olijfolie in de pan. Bak hierin de kipfilet mooi bruin en voeg een gesnipperd uitje toe. Bak in een andere pan de champignons en voeg deze bij de kipfilet. Breng op smaak met wat peper. Gebruik ondertussen de spirelli om van de courgettes courgetti te maken. Kruimel het bouillontablet over het kip-champignonmengsel en schenk de kookroom erbij. Laat het geheel een beetje inkoken. Wok tenslotte de courgetti, samen met het andere gesnipperde uitje en een teentje knoflook heel licht. Serveer het geheel met een lekkere groene salade. Smakelijk eten!