Courgetti met kip

In champignonroomsaus :)

 Voor 4 personen. Ja, je leest het goed: roomsaus, maar dan wel een Fit & Slanke versie.

Ingrediënten:

  • 4 ons kipfilet in blokjes
  • 1 groot bakje champignons in schijfjes gesneden
  • 1 bouillontablet Bospaddenstoelen (AH)
  • 200 ml kookroom (7% vet)
  • 4 courgettes
  • 2 gesnipperde uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • scheutje olijfolie
  • peper

Bereidingswijze:

  • Doe een scheutje olijfolie in de pan.
  • Bak hierin de kipfilet mooi bruin en voeg een gesnipperd uitje toe.
  • Bak in een andere pan de champignons en voeg deze bij de kipfilet.
  • Breng op smaak met wat peper.
  • Gebruik ondertussen de spirelli om van de courgettes courgetti te maken.
  • Kruimel het bouillontablet over het kip-champignonmengsel en schenk de kookroom erbij.
  • Laat het geheel een beetje inkoken.
  • Wok tenslotte de courgetti, samen met het andere gesnipperde uitje en een teentje knoflook heel licht.
  • Serveer het geheel met een lekkere groene salade.