Kip-groenteschotel

4 personen

Ingrdienten:

  • ui
  • 250 g kastanjechampignons
  • 500 g geschrapte worteltjes
  • 125 g magere spekreepjes
  • 350 g kipfilet
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 el olijfolie
  • 450 g kleine krieltjes
  • 225 g tuinerwten (diepvries, ontdooid)
  • 15 g peterselie 

Snipper de ui en snijd de kastanjechampignons in kwarten. Snijd de wortels in schuine plakken van een 1⁄2 cm. Verhit een grote hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 3 min. uit. Snijd ondertussen de kipfilet in reepjes en bestrooi met de paprikapoeder. Voeg de kip samen met de ui toe aan de spekjes en bak 5 min. mee. Schep regelmatig om.

Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan en bak de krieltjes in ca. 12 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Voeg de champignons en peen toe aan de kip en bak 5 min. mee. Voeg de tuinerwten toe en bak nog 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep het geheel door de krieltjes. Snijd de peterselie fijn en garneer de kipschotel met de peterselie.

Tip: Je kunt de wortels een paar minuten voorkoken dan kun je deze in iets grotere stukjes snijden. 

 

Smakelijk eten

Fit & Slank coach Hetty Schouten uit Silvolde