Courgetti met gehaktballetjes

Lekker in een tomatensaus
  • 200 gram rundergehakt
  • Italiaans kruiden
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • Handvol basilicum
  • Handvol oregano
  • Takje tijm
  • 2 courgette
  • 2 kleine takjes trostomaatjes
  • Zout
  • Spirelli (of een dunschiller)

 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng het gehakt met wat Italiaanse kruiden en voeg hier wat zout aan toe. Draai van het gehakt kleine gehaktballetjes, ongeveer zo groot als een golfballetje. Snij vervolgens de ui en het knoflookje fijn. Zorg dat je ook de basilicum, oregano en tijm fijn maakt. Zet een koekenpan op het vuur met een beetje olijfolie en fruit hierin de knoflook en de ui. Voeg hier de basilicum, oregano en tijm aan toe en bak deze kort mee. Daarna het blik gepelde tomaten toevoegen en dit alles zachtjes laten pruttelen. Plaatst de 2 takjes trostomaatjes in een ovenschaal met een klein beetje olijfolie en wat zout en zit dit voor 20 minuten in de voorverwarmde oven. Pak een tweede koekenpan en laat hierin een beetje olijfolie warm worden. Bak de kleine gehaktballetjes gaar en voeg ze daarna toe aan de tomatensaus en laat dit samen zachtjes op het vuur staan. Draai van de courgette spaghetti slierten. Dit gaat heel gemakkelijk met een spirelli die je als een soort puntenslijper gebruik. Je kunt eventueel ook een dunschiller gebruiken. Bak de courgetti heel kort aan in een koekenpan en verdeel het vervolgens over twee borden. Schep hier wat saus met gehaktballetjes op en leg tenslotte een takje trostomaatjes op het geheel!

Fit & Slank coach Christel Postuma