Courgette spaghetti met saus

Eet smakelijk!

Ingrediënten (2 personen):

  • 1 Courgette
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram mager gehakt
  • 1 blikje tomatenpuree (140 gram)
  • 1 zak Italiaanse roerbakgroenten (400 gram)
  • champignons
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel sambal
  • 1 takje verse basilicum

(eventueel 1 eetlepel olijfolie; vaak niet nodig i.v.m. vet uit gehakt)
 

Bereidingswijze:

Gebruik een spiraalsnijder (spirelli) of snijd de courgette in blokjes (je kunt ook courgette spaghetti kan en klaar kopen)
Verhit in een wok olijfolie en bak hierin het gehakt, de ui, champignons en knoflook
Voeg vervolgens de roerbakgroenten, tomatenpuree en sambal toe
Laat op laag vuur zachtjes koken
Doe de courgettespaghetti in een vergiet en giet hierover kokend water.
Serveer de saus op de courgette spaghetti. Voeg als laatste de basilicumblaadjes toe.

Wil je toch koolhydraten eten bij dit gerecht? Vervang dan een klein deel van de courgette spaghetti door volkoren spaghetti.

Eet smakelijk!

Voedingscoach Marianne Verharen