Courgette-ruccola soep

Anders maar heerlijk

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 courgettes
  • 150 gr rucola
  • 1 grote ui
  • 2-3 tenen knoflook
  • 2 bouillonblokjes
  • Rauwe ham of magere spekblokjes
  • Peper naar smaak
  • Evt 2 lepels Boursin cuisine light

Bak eerst de plakjes rauwe ham of spekblokjes knapperig. Haal ze uit de pan zodra ze gebakken zijn en bewaar apart. Doe een lepel olie in een ruime soeppan en fruit de ui en de knoflook. Snijd ondertussen de courgettes in plakjes. Bak vervolgens de courgette mee met het uit/knoflook mengsel en verkruimel de bouillonblokjes er boven. Doe 12 dl in de pan en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

Haal de pan van de warmteborn en pureer hem met een staafmixer. Voeg beetje bij beetje de rucola toe en pureer nogmaals met de staafmixer. Voeg zout en peper naar smaak toe en of naar wens 2 lepels Boursin cuisin light.

Serveer de soep met de uitgebakken ham of spekjes. Lekker met wat stukjes volkoren stokbrood.

Wil je van de soep een echte maaltijd soep maken? Voeg dan per persoon nog een aardappel in stukjes toe en 1 ons vlees of vis per persoon en laat deze meekoken met de courget. Verleng de kooktijd dan iets.