Courgette-ruccola soep

Anders maar heerlijk

Voor 4 personen

Ingrediënten 

  • 2 courgettes
  • 150 gr rucola
  • 1 grote ui
  • 2-3 tenen knoflook
  • 2 bouillonblokjes
  • Rauwe ham of magere spekblokjes
  • Peper naar smaak
  • Evt 2 lepels Boursin cuisine light

Bereidingswijze:

  • Bak eerst de plakjes rauwe ham of spekblokjes knapperig.
  • Haal ze uit de pan zodra ze gebakken zijn en bewaar apart.
  • Doe een lepel olie in een ruime soeppan en fruit de ui en de knoflook.
  • Snijd ondertussen de courgettes in plakjes.
  • Bak vervolgens de courgette mee met het uit/knoflook mengsel en verkruimel de bouillonblokjes er boven.
  • Doe 12 dl in de pan en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.
  • Haal de pan van de warmteborn en pureer hem met een staafmixer.
  • Voeg beetje bij beetje de rucola toe en pureer nogmaals met de staafmixer.
  • Voeg peper naar smaak toe en of naar wens 2 lepels Boursin cuisin light.
  • Serveer de soep met de uitgebakken ham of spekjes. 
  • Wil je van de soep een echte maaltijd soep maken? Voeg dan per persoon nog een aardappel in stukjes toe en 1 ons vlees of vis per persoon en laat deze meekoken met de courget. Verleng de kooktijd dan iets.