Champignonsoep

Zo eenvoudig maak je soep!

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 200 gram champignons
  • 1 ui
  • 30 gram boter
  • 30 gram bloem
  • 8 deciliter bouillon (blokje)
  • Peper
  • Melk

Bereidingswijze:

  • Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Maak de ui schoon en snipper hem fijn.
  • Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui.
  • Roer de bloem erdoor en vervolgens de bouillon. Goed roeren. Voeg de champignons toe en laat de soep 8 minuten zachtjes koken. Maak de soep af met peper en een scheutje melk.
  • Heb je (gekookte) groente over van een dag eerder? Op dezelfde manier kun je ook een bloemkoolsoep, aspergesoep, preisoep of een verrassende komkommersoep maken.
  • Voordat je de peper en een scheutje melk toevoegt kun je de soep desgewenst pureren met een staafmixer.