Champignonsoep

Zo eenvoudig maak je soep!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 200 gram champignons
  • 1 ui
  • 30 gram boter
  • 30 gram bloem
  • 8 deciliter bouillon (blokje)
  • Peper
  • zout
  • Melk

Bereiding:

Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Maak de ui schoon en snipper hem fijn. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui. Roer de bloem erdoor en vervolgens de bouillon. Goed roeren. Voeg de champignons toe en laat de soep 8 minuten zachtjes koken. Maak de soep af met peper, zout en een scheutje melk.

Heb je (gekookte) groente over van een dag eerder? Op dezelfde manier kun je ook een bloemkoolsoep, aspergesoep, preisoep of een verrassende komkommersoep maken. Voordat je het zout, de peper en een scheutje melk toevoegt kun je de soep desgewenst pureren met een staafmixer. 

Fit & Slank coach Willy Woddema