Broccolischotel met couscous

Hoofdgerecht voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 500 gram broccoli
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tomaten
  • 200 gram hamlapjes
  • 1 eetlepel vloeibare margarine of olie
  • 1 theelepel kerrie
  • 2 eetlepels Kookroom light
  • ½ bouillontablet (met minder zout)
  • 120 gram volkoren couscous
  • 1 eetlepel olie
  • ras el hanout (van Euroma/Jonnie Boer = optioneel)
     

Bereidingswijze:

  • Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes
  • Pel de sjalot en de knoflook en snijd ze klein.
  • Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
  • Snijd het vlees in dunne reepjes.
  • Bak het vlees al omscheppend in de margarine of olie bruin.
  • Bak de sjalot, de knoflook en de kerrie mee.
  • Voeg de stukjes tomaat, de broccoli en de kookroom toe en stoof de broccoli gaar.
  • Breng 200 ml. water met het ½ bouillontablet aan de kook.
  • Doe de couscous in een schaal en schenk de bouillon er bij. Roer goed los en laat de couscous afgedekt 5 minuten wellen.
  • Maak de couscous op smaak met de olie en ras el hanout en geef de broccoli erbij.