Broccolischotel met couscous

Hoofdgerecht voor 2 personen

Ingrediënten:

500 gram broccoli
1 sjalot
2 teentjes knoflook
2 tomaten
200 gram hamlapjes
1 eetlepel vloeibare margarine of olie
1 theelepel kerrie
2 eetlepels Kookroom light
½ bouillontablet (met minder zout)
120 gram volkoren couscous
1 eetlepel olie
ras el hanout (van Euroma/Jonnie Boer = optioneel)
 

Bereiding
1. Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
2. Pel de sjalot en de knoflook en snijd ze klein.
3. Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
4. Snijd het vlees in dunne reepjes.
5. Bak het vlees al omscheppend in de margarine of olie bruin.
6. Bak de sjalot, de knoflook en de kerrie mee.
7. Voeg de stukjes tomaat, de broccoli en de kookroom toe en stoof de broccoli gaar.
8. Breng 200 ml. water met het ½ bouillontablet aan de kook.
9. Doe de couscous in een schaal en schenk de bouillon er bij. Roer goed los en laat de couscous afgedekt 5 minuten wellen.
10. Maak de couscous op smaak met de olie en ras el hanout en geef de broccoli erbij.
 

Eet smakelijk! Fit & Slank coach Marianne Verharen uit Dongen