Bonenschotel met zalm en ei

Peulvruchten anders

Benodigdheden (4 pers.)

-400 gr snijbonen, gewassen en in stukjes gesneden
-350 gr witte bonen
-165 gr kidneybonen (de bonen goede af spoelen in een vergiet en uit laten lekken)
-150 gr gerookte zalm
-1 teentje knoflook
-1 el sojasaus
-1 cm verse gember, in stukjes gesneden
-1 verse rode peper
-1/2 limoen
-1 scheutje olijfolie
-4 eieren

Zet de koekepan met de olijfolie op hoog vuur, en voeg de knoflook toe. Fruit deze ongeveer 1 min.
Doe de snijbonen, gember en rode peper erbij. Wok dit ongeveer 5 min. Voeg daarna de bonen, sojasaus en (de uitgeperste) limoen toe.
Laat dit ongeveer 5 min. op het vuur staan en voeg dan de in stukjes gesneden zalm toe. Doe dit ongeveer 3 min. op laag vuur.

Pocheer ondertussen de eieren.

Eieren pocheren:

Doe per ei een boterhamzakje in een beker. Breek daarin het ei en sluit het boterhamzakje af. Leg dit in een pan met kokend water voor ongeveer 3 a 5 minuten (je kunt meerdere eieren tegelijkertijd meekoken).
Haal de eieren uit de boterhamzakjes en laat ze even uitlekken.
Leg het ei bovenop de bonenschotel met eventueel een schijfje limoen.

 

Fit & Slank coach MIranda van Aalst Den Bosch en omgeving