Bloemkoolrijst

Ik ben fan!

Voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 400 gram bloemkool(rijst)
  • 70 gram taugé
  • 2 lente uitjes, fijngesneden
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 0,5 rode peper, fijngesneden
  • 1 cm gember, fijngeraspt
  • 200 gr (grote jumbo) garnalen
  • 100 gr haricots verts
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • Flinke scheut ketjap
  • Peper 
  • Olijfolie

Bereidingswijze:

  • Wanneer je niet de kant en klare versie hebt gekocht: maak de bloemkool schoon en maal het fijn in de keukenmachine.
  • Fruit de helft van de ui, knoflook, gember en peper in een beetje olie.
  • Voeg de garnalen met wat peper toe. Haal ze er uit en houd ze warm door ze af te dekken met wat aluminiumfolie.
  • Neem het een andere pan en fruit de uien, de koriander-/kerriepoeder en sambal kort met wat olie.
  • Voeg de boontjes, taugé, bloemkoolrijst en een flinke scheut ketjap toe en roerbak dit mee.
  • Voeg de garnalen toe en schep het geheel om.
  • Garneer met de lente ui.

Variatietip: Wil je een vleesvariant, kies voor kip of biefstukreepjes.