Bloemkoolrijst

Ik ben fan!

Deze heerlijke lichte maaltijd is zo klaar en bevat lekker veel groenten en weinig koolhydraten. Je kunt de bloemkoolrijst zelf maken door bloemkoolroosjes fijn te maken met een keukenmachine of de kant en klare versie kopen (o.a. verkrijgbaar bij de AH).

Ingrediënten (voor 2 pers.):

  • 400 gram bloemkool(rijst)
  • 70 gram taugé
  • 2 lente uitjes, fijngesneden
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 0,5 rode peper, fijngesneden
  • 1 cm gember, fijngeraspt
  • 200 gr (grote jumbo) garnalen
  • 100 gr haricots verts
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • Flinke scheut ketjap
  • Peper en zout
  • Olijfolie

 

Bereiding:

  • Wanneer je niet de kant en klare versie hebt gekocht: maak de bloemkool schoon en maal het fijn in de keukenmachine.
  • Fruit de helft van de ui, knoflook, gember en peper in een beetje olie.
  • Voeg de garnalen met wat zout en peper toe. Haal ze er uit en houd ze warm door ze af te dekken met wat aluminiumfolie.
  • Neem het een andere pan en fruit de uien, de koriander-/kerriepoeder en sambal kort met wat olie.
  • Voeg de boontjes, taugé en bloemkoolrijst toe en roerbak dit mee.
  • Voeg de garnalen toe en schep het geheel om.
  • Garneer met de lente ui.

 

Variatietip: Wil je een vleesvariant, kies voor kip of biefstukreepjes.

 

Smakelijk! Fit & Slank coach Roos Derckx