Appelcake

Op basis van yoghurt
Ingrediënten:
• 150 gram magere yoghurt
• 125 gram basterdsuiker
• 1 zakje vanillesuiker
• 2 eieren
• 7 gram citroenrasp
• 45 milliliter olie
• 250 gram bloem
• 15 gram bakpoeder
• 3 appels
• 1 eetlepel zoetstof
• 5 gram kaneel
 
Bereidingswijze:
• De oven verwarmen naar 190 graden C, hete lucht 170 graden C.
• Yoghurt, basterdsuiker, vanillesuiker, citroenrasp, eieren en de olie mengen.
• Bloem met bakpoeder zeven boven dit mengsel.
• Bloem erdoor mengen en een beslag maken.
• Appels schillen en klokhuis verwijderen.
• Deze in smalle partjes snijden.
• Springvorm invetten.
• Beslag in de springvorm scheppen en glad strijken.
• De appelschijfjes er op verdelen.
• Zoetstof met kaneel mengen.
• Kaneelsuiker er over strooien.
 
De taart in  45 minuten goud bruin  bakken.