Andijviestamp en gerookte kip

Smakelijk & licht verteerbaar

Benodigdheden:

 • 800 g kruimige aardappelen
 • 400 g panklare andijvie
 • 250 g gerookte kipfilet
 • 4 zoetzure augurken
 • 1 rode paprika
 • 4 middelgrote eieren
 • 100 ml melk
 • vloeibare boter


Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en kook ze in ruim 20 minuten gaar.
  • Snijd ondertussen de gerookte kip, de paprika en de augurken in kleine blokjes.
  • Breek de eieren en klop ze in een kom kort los met een vork (eiwit en dooier hoeven niet volledig gemengd te worden). Smelt de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schenk het ei in de pan zet het vuur middelhoog. Roer voortdurend in de eimassa, zodat het niet aan de pan gaat kleven. Blijf roeren, zodat het ei overal gelijkmatig stolt. Zet het vuur uit als het ei half gestold is.
  • Giet vervolgens de aardappelen af. Voeg de melk toe en stamp tot een gladde puree. Voeg vervolgens de kipfilet, de paprika, de augurken en het roerei toe en meng alles goed door elkaar. Voeg als laatste de andijvie in delen toe en blijf roeren totdat alles gelijkmatig verdeeld is. Eventueel nog kort doorwarmen, zodat de andijvie naar wens is geslonken.

Variaties:
 - eieren koken in plaats van roerbak
 - paprika eerst 4 minuten roerbakken