Aardappeltortilla met boerensla

Heeeeeerlijk

Benodigdheden Aardappeltortilla:                                            

  • 2 eieren
  • roomkaas (met kruiden)
  • 100 gram aardappelen
  • ½ prei, in ringen
  • ½ rode paprika
  • olijfolie 1 eetlepel
  • peper en zout

Bereidingswijze:

Schil de aardappelen en snij deze in dunne plakjes. Snij de paprika in kleine blokjes. Klop in een grote schaal de eieren los , voeg 4 eetlepels roomkaas en peper en zout toe. Klop vervolgens alles door elkaar. Bak de aardappelen in een koekenpan met de zonnebloemolie, doe de prei en paprika erbij en bak het geheel 1 minuut door. Voeg het eimengsel erbij en laat ongeveer 10 minuten zachtjes door bakken. Draai de tortilla met behulp van een deksel (spatel) om en bak de andere kant nog 2 minuten. Snij de tortilla in 4 punten en smullen maar.

 

Benodigdheden Boerensalade:                                            

  • ¼ komkommer
  • 2 kleine tomaten
  • klein stukje paprika (rood of groen )
  • 1 kleine rode ui of 2 stengels bosui
  • 20 gram feta kaas 
  • Peper en zout
  • 2 eetlepels olijven naar keuze
  • 1 theelepel balsamico azijn
  • 1/2 eetlepel olijfolie
  • peper
  • kappertjes (naar keuze)

 

Bereidingswijze:  

Snijd de komkommer, tomaten in blokjes (grof) en de paprika in (dunne) reepjes. Snijd de rode ui  of bosui in dunne rondjes.  Meng vervolgens alle groenten in een kom (schaal) en verkruimel de fetakaas over de salade. Versier de salade met zwarte olijven, kappertjes en de zelfgemaakte dressing.

Dressing: meng de olijfolie, balsamicoazijn, peper (naar smaak) over de salade.  

Fit & Slank coach Diana Dörfel