Aardappel sugarsnapssalade

Ook voor bij de BBQ
  • 600 gr Vastkokende aardappelen
  • 250 gr Sugarsnaps
  • 1 el Olie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl gemalen komijn
  • 5 el Becel dressing light
  • 1 rode ui
  • 2 bosuitjes
  • 2 el peterselie, fijn hehakt
  • 2 el verse mint of dille, fijn gehakt
  • Versgemalen zwarte peper

 

Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Snijd de puntjes van de sugarsnaps. Kook de aardappelplakjes en de sugarsnaps in een pan met ruim kokend water en wat zout in 4-5 minuten beetgaar. Spoel de aardappelplakjes en sugarsnaps in een vergiet onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken. Boen de citroen schoon en rasp van de helft van de citroen de gele schil. Pers de helft van de citroen uit. Verwarm de olie in een steelpan en pers de knoflook erboven uit. Fruit de knoflook heel zachtjes. Bak de komijn enkele seconden mee. Roer de geraspte citroenschil en het citroensap erdoor. Doe dit mengsel over in een schaal en roer de dressing erdoor. Voeg peper naar smaak toe. Snijd de rode ui en de bosuitjes in ringetjes. Schep de aardappelplakjes met de sugarsnaps, rode uienringen en bosuitjes door de dressing. Schep ook de groene kruiden erdoor. Laat de salade liefst nog een halfuur staan.

Variatie: vervang de helft van de aardappel door blokjes zoete aardappel , alternatief voor de gemalen komijn zijn chilipoeder of gemalen koriander.

Lekker als buffetgerecht, bij de barbecue of als bijgerecht bij vis of vlees.

 

Ger Deckers Fit en Slank Coach Sittard/Meerssen