Vivianne , een levensgenieter

Ik gaf mezelf 8 weken ‘Roos’ cadeau!

 (-10 kilo in 8 weken)

Lees hier het succesverhaal van Vivianne: mama van 2 heerlijke kids, getrouwd & kleuterjuf.

“Ik kook héél graag, ben dol op kookboeken en uitproberen van nieuwe recepten. Maar tussendoor alles proeven en eten ( en uiteten) doe ik nog liever. Ik geniet enorm van eten-hartig én zoet!- en vooral de gezelligheid die er voor mij onlosmakelijk mee verbonden is. En daarbij uiteraard een heerlijk glas wijn…. In december 2015 zou ik mijn 40e verjaardag groots vieren samen met mijn lieve vriendin.  Maar dat liep heel anders. Want na jarenlang sukkelen, onderging ik begin december een hysterectomie. Gaandeweg de jaren kwamen er bij mij hier en daar wat kilootjes bij. Maar och, bij wie niet? Door regelmatig mijn kilometertjes te rennen/ wandelen en te bewegen had ik het naar mijn gevoel prima onder controle. Ik zal nooit een echte slanke dame worden, want daarvoor vind ik eten veel te lekker! Maar stiekem “groeide”   ik van kledingmaat 42 naar 44 naar 46 ….en mijn bollere toet, tja die zag ik in de spiegel en op foto’s ook wel hoor!

Máár ik at veel fruit en veel groente , volkoren brood met kaas, nooit uit pakjes en zakjes altijd verse groente etc. Dus ik was héél gezond bezig, vond ik.

Dat ik in plaats van 1  mini bounty een hele zak opat  of een hele reep Tony Caramel Zeezout of een hele doos nougat of al die chocopaaseitjes elke keer als ik (extra)  langs dat kommetje liep of  de witte chocopepernoten, of de tussendoor (volkoren , dat weer wel)  beschuitjes met “gooj botter” en hagelslag en ga zo maar heel lang door…  vertel ik maar even niet.

In de zomervakantie van 2016 raakte ik plotsklaps in de overgang. Door de hysterectomie kon dit voortijdig gebeuren, dat hadden ze ook wel tegen mij gezegd. Maar toch was dit voor mij echt wel ff een dingetje.

40 jaar en  dus nu al een veel te dikke , oude vrouw ging er door mijn hoofd, nu maken de extra kilo’s die erbij komen ook niks meer uit. Plussize kleding wordt steeds leuker en het online bestellen is een uitkomst als je niet in de winkel wil passen en ik bleef me , ook al voelde ik me er echt niet happy bij, aanpassen aan mijn (door mijn eigen schuld) dikker wordende lijf.

Om me heen waren er heel veel mensen met een gezonde leefstijl bezig. Zelfs mijn eigen man is in 2016 ruim 20 kilo afgevallen. Maar ik was ervan overtuigd dat ik het dát niet kon.

Ik wil geen dieet, ik wil lékker eten! Toen een vriendin  van mij begon met  Fit & Slank en ik haar hoorde vertellen (en haar zag veranderen!)  werd ik toch wel  heel nieuwsgierig.  Het is geen dieet, maar een keuze om verantwoord (en  echt lekker)  te eten en goed om te gaan met je lijf. In november 2016, vlak voor mijn 41e verjaardag, wilde ik een nieuwe spijkerbroek (ik moest wel want de oude paste niet meer)  en de maat die ik toen met moeite aankreeg was de druppel. En de weegschaal daarna thuis helemaal. VRESELIJK! Voor mijn 41e verjaardag gaf ik mezelf 8 weken  “Roos” cadeau. En wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan!

De Regel van 3 en de 7 Afspraken waren precies wat ik nodig had.  Maar zeker ook de theorie achter eten. Wat zit er  ’in’  je eten,  wát gebeurt er ín je lijf. Het ‘waarom’ van deze aanpak. Het is geen dieet, maar bewustwording van elke hap die je in je mond stopt. Je mag alles! eten, maar wát je eet blijft altijd een keuze (en dus ook de gevolgen zijn voor jou) Ik heb MIJN lijf grotendeels terug! Dat voelt zo goed! Ik heb mijn eerste doel behaald en ja, ik ben heel trots op mezelf, ook al heb ik het zelf zo ver laten komen!

Ik  ga door met Fit & Slank “ in evenwicht”  en  heb mezelf weer een nieuw doel gesteld. En ook dit gaat me lukken!

Groetjes Vivianne”