Sportief en gezond

Meer dan 16 kilo kwijt

Al heel lang was ik niet tevreden over mijn eigen figuur, ik sporten al veel maar toch viel ik niet af en eigenlijk wist ik ook wel wat ik verkeerd deed. Een totaal verkeerd eetpatroon en de gedachte die je iedereen wel kent, morgen begin ik maar dan komt het er niet van.
Eind vorig jaar kwam ik op ibernnternet een halve marathon tegen die georganiseerd werd in Disneyland Parijs, als echte Disney liefhebber moest ik hier natuurlijk aan deelnemen. Dus de training kon beginnen.  Op 20 maart deed ik mee aan de Zandvoort circuit Run. Een foto die ik naderhand zag deed mijn ogen openen. Via een vriendin kwam ik in aanraking met Fit & Slank.

Het programma sprak me wel aan want een crash dieet daar zat ik niet op te wachten. Het was ook confronterend. Ik wist wel dat ik wat overgewicht had met 96 kilo’s, maar om ook je BMI, het percentage vet vs spier en je buikvet onder ogen te krijgen en de woorden te horen “als je niet zoveel zou sporten zou je ernstig overgewicht hebben met dit eetpatroon”zijn niet erg leuk. Tegelijkertijd werkt het ook motiverend.

Met een goede voorraad tips en de regels en afspraken van Fit & Slank ging ik op pad. We hadden het doel op 80 kg gelegd. De resultaten kwamen al snel ik ging me beter en beter voelen had meer energie en de kilo’s vlogen er af. Na 2 weken was ik al 3 kilo kwijt. Ik moest op gaan passen dat het niet te snel ging en ik door het vele sporten ook spieren ging verbranden. Hierin werd ik continu goed begeleid door mijn coach en bijgestuurd.
Natuurlijk was het niet alleen leuk en makkelijk. Met een baan in de horeca waar altijd verleidingen op de loer liggen valt het niet mee. Er is immers altijd wel iets over of iets wat geproefd moet worden en dit zijn vaak niet de gezonde keuzes op de goede tijden van de dag.
Op 29 mei deed ik mee aan de Vestingsloop in Den Bosch. De foto die hier gemaakt werd deed mijn humeur al veel goed. Ik werd er nog gemotiveerder van. Ik was inmiddels al bijna 10 kg kwijt. Toch werd het moeilijker om het tempo qua afvallen vast te houden en dit zorgde wel af en toe voor een dipje. Op 4 augustus was mijn laatste coaching gesprek en was het spannend. Naderhand was het feest want ik weeg 80.2 kg.

Op 25 september heb ik de halve marathon gelopen door de Disneyparken, de omliggende dorpen en het hotel en uitgaansgebied van Disney. Met een tijd van 1 uur en 56 minuten was ik heel erg tevreden. Maar misschien werd ik nog wel blijer van de foto die gemaakt is.