Nele -17 Kg

Ontspanning door inspanning

En dan is het zover… je staat voor de spiegel, worstelt met de knopen van je jeans en verzucht “hoe is het in hemelsnaam weer zo ver kunnen komen”… Tot recentelijk leek het wel een levenslang gevecht te worden tegen de kilo’s, het constante jojo effect, jezelf doodmoe van het ene etentje naar het andere slepen en de energie niet vinden om een stop te zetten op het snelle, makkelijke koken (al dan niet uit gemakzucht).

Sport en gezond eten was vroeger onlosmakelijk verbonden met mijn dagelijkse bezigheden; wedstrijdzwemmen, kickboksen, fietsen, wandelen, duiken. Ik deed het allemaal en het ging eigenlijk ook allemaal vanzelf. Maar op die bewuste dag voor de spiegel kijk je terug en denk je na over hoe makkelijk het is om je mee te laten slepen in de drukte van de dagen; het combineren van een ambitieuze carrière en een jong en druk gezinsleven. Daarnaast volgden de zakelijke lunches en diners elkaar in een dergelijk hoog tempo op dat het gezond en bewust koken thuis er vaak niet meer in zat of veranderde in een easy to cook- maaltijd…  De gevolgen hiervan werden steeds zichtbaarder voor diezelfde spiegel…

Op een bepaald moment begon ik ook steeds meer reumatische klachten te ontwikkelen en stond ik doodmoe op en ging ook even vermoeid weer naar bed. Time for change! Ik ontdekte de Fit & Slank cursus bij My35’ in Sittard en werd er met open armen ontvangen door coach Ger Deckers!  Wat een verandering! Opeens werd gezond en vooral bewust eten geen uitdaging meer, maar een nieuwe levensstijl! Ger wist me met de neus op de feiten te drukken en leerde me de producten met hoge calorieën aantallen te vervangen door eenzelfde smaakproduct, maar met veel minder calorieën en meer voedingswaarde.

Iedere maandag op de weegschaal werd een feestje, iedere week weer ging er minimaal 1 kilo af! 
Andacht voor mezelf en voor het doel dat ik nastreefde: gewichtsverlies en door inspanning even ontspannen van mijn drukke bestaan. En of dat gelukt is!! 17 kilo later kijk ik terug op een geweldige begeleiding bij de fit & slank cursus!

Dankbaar voor de ongedwongen sfeer en de nooit aflatende interesse en support, Ger!!