Kim

Missie geslaagd! - 20 kg

Hoi! Ik ben Kim Winters, 24 jaar en was de overtollige kilo's zat na de zomer van 2016

Juni 2016:

Mam was meer dan 20 kg afgevallen in nog geen jaar tijd, bij Anja! Dat wilde ik ook wel! Maarja.. Moet ik daar een trainingsavond (voetbal) voor opzeggen? Enja.. komend schooljaar ga ik ook nog afstuderen! Lukt dat dan wel om óók nog bezig te zijn met mijn gewicht? Het kon zo niet langer doorgaan. Ik kreeg vaker te horen dat ik op mijn gewicht moest gaan letten en ik accepteerde dat ik mijn kleren een maat groter moest kopen. Ik ging maar weer eens sinds lange tijd op de weegschaal staan en ik schrok hoeveel ik woog! Ik woog bijna 100kg! Mam besloot na de vakantie door te gaan met de cursus en dat heeft me aan het denken gezet. Iemand zei tegen mij: ‘Als je dit nu kunt met al die moeilijkere periodes, kun je het daarna ook makkelijker volhouden’. Daarop besloot ik met mijn trainers te gaan praten en heb me uiteindelijk opgegeven voor de cursus. 

7 september 2016:

Challenge accepted! Samen met vier andere dames gingen we aan de cursus beginnen. Dat maakte het wel gezelliger! Ik hield me netjes aan de regel van 3 en de 7 afspraken. En zo begon het afvallen. Iedere ochtend ging ik op de weegschaal staan en noteerde ik hoeveel ik woog. Ik begon de cursus met een gewicht van 97.6kg en als ik dat nu lees denk ik: ‘Hoe heeft het ooit zo ver kunnen komen’..

8 november 2016:

De eerste 10 kg waren een feit! Wauw, wat ging dat snel! Dit had ik nooit verwacht! Als ik nu mijn eerste cursusboekje erbij pak, schreef ik dat ik graag in een jaar tijd 10 kg. zou willen afvallen. Nu lukte dit in twee maanden tijd! Die 10 kg. gaf natuurlijk een drive om door te gaan! Ik zat lekker in het ritme maar maakte me wel zorgen. Dadelijk komt die decembermaand met daarin de sinterklaas en kerst periode met natuurlijk veel chocolade, pepernoten en lekker eten. Daarbij zag het ernaar uit dat het op school drukker zou worden en we in de komende periode twee keer gingen verhuizen. Allemaal momenten waarop het voor mij moeilijker zou zijn om niet terug te vallen in het oude eet patroon.

Januari 2017:

De sinterklaas en kerstperiode zat erop. Zo moeilijk was het eigenlijk niet! Gewoon geen pepernoten en chocolade in huis halen en netjes aan de regeltjes blijven houden. In die maand ben ik één keer gelijk gebleven aan het gewicht van de week ervoor. Verder ben ik wel iedere week één of een paar ons afgevallen! Op mijn stage hadden we eigenlijk iedere dag wel iets lekkers voor bij de koffie maar ik at eerst een appel en daarna at ik een beetje van dat lekkers.

Half januari zijn we voor de eerste keer verhuisd. Op stage begon mijn afstudeeronderzoek te lopen en werd het ook wat drukker omdat inspectie op bezoek kwam. Altijd spannend zo’n periode..

De carnavalsperiode was natuurlijk ook niet gemakkelijk. Als diehard carnavalsvierder flink gefeest en daar hoort natuurlijk een alcoholische versnapering bij. Iets wat eigenlijk niet mag! In die periodes ben vooral gelijk gebleven qua gewicht. Dit kwam doordat ik mijn dag netjes begon en alleen de avonden ‘ongezond’ waren. Ik was in ieder geval heel blij dat er niets bij kwam. In februari haalde ik de 15 kg. Een nieuw doel werd gesteld: Vóór de diploma-uitreiking 20 kg. afvallen. Ik had dus 6 maanden de tijd om die tweede 10 kg. af te vallen, waarvan er al twee maanden voorbij waren.

April 2017:

Druk, druk, druk! Onderzoek, een surprise act voor mijn mentor, blokstage en voorbereiden om voor de tweede keer te verhuizen. Thuis probeerde we steeds meer te variëren qua avondeten. Doordat ik nu in het ritme zat en me netjes aan die regels en afspraken hield, kwam ik niet bij. Ik pakte naschooltijd bij de koffie niet altijd meer een appel en dus alleen dat lekkers. Ondanks dat wist ik heel langzaam wat onsjes af te vallen.

Oh jé, vanaf het laatste weekend van mei had ik al mijn weekenden volgepland met leuke uitjes, overnachtingen en feestjes! Ik hield me door de week netjes aan de regels en afspraken van Anja en in de weekenden ging ik los. Wat resulteerde dat ik af en toe een week had waarbij ik een kilo was bijgekomen maar dat ging dan de week erna er weer af. Al met al was ik aan het eind van de maand juni nog het zelfde gebleven. Het weer werd beter en de zomerkleding kwam uit de verhuisdozen. Ik heb de hele verhuisdoos weg kunnen gooien want niets paste meer. Dus een goede reden om te gaan shoppen

Eind juni 2017:

21 juni kreeg ik te horen dat ik geslaagd was. Wat was dat een fijn gevoel! 11 juli vond de diploma-uitreiking plaats. Dus nog maar een paar weken.. zou ik de 20 kg kunnen halen? Ik hield me meestal aan de regels en kreeg tussendoor natuurlijk handige tips waardoor het allemaal wat makkelijker ging. Het laatste weegmoment zou op de dag van de diploma-uitreiking zijn. Omdat mijn diploma-uitreiking toch iets belangrijker was, vond mijn laatste weegmoment één week eerder plaats. Op 4-7 woog ik (met schoenen aan) 76.8kg. Dat wil zeggen dat ik 19,9 kg ben afgevallen vóór mijn diploma uitreiking! Missie geslaagd!

De cursus Fit en Slank was een stok achter de deur die ik nodig had. De cursus gaf me inzicht in wat goed en minder goed is voor je lichaam en hoe je met ‘moeilijke’ momenten om kan gaan. Iemand anders vroeg aan mij of de cursus iets was. Ik heb gezegd dat ze het zeker moest proberen en ze is al maar liefst 10,4 kg kwijt! Dus wanneer je bereid bent om die knop om te zetten, lukt het!

Bedankt Anja! Nu ga ik op eigen houtje verder!