Linda Brugman -/- 20 kilo

Meer dan 20 kilo er af

Mijn naam is Linda Brugman, 25 jaar en ik kom uit Doesburg. Op 22 januari 2015 ben ik begonnen met de cursus Fit & Slank in 8 weken. Ik had het concept gezien op televisie bij het programma Operatie NL Fit. Een paar weken heb ik getwijfeld. Ik dacht: alweer een dieet. Dit heb ik al zoveel geprobeerd en elke keer als je weer wat afgevallen bent, stop je ermee en komt het er net zo hard, of dubbel zo hard weer aan. Na veel succesverhalen gelezen te hebben, heb ik toch besloten mij aan te melden.

De eerste week heb ik me afgevraagd waar ik in godsnaam aan begonnen was, maar nu, bijna een jaar later en 21 kilo lichter, ben ik enorm blij dat ik de stap heb genomen. Het is geen dieet waar je na twee maanden genoeg hebt van het tellen van calorieën, waar je echt geen zin meer hebt in de gerechten die je diëtist voorschrijft. Dit is namelijk allemaal niet aan de orde! Je kiest ervoor om een nieuwe levensstijl aan te nemen, en het leuke hiervan is: je valt er ook nog van af!

De bewustwording van wat je allemaal in je mond stopt, de regel van 3 en de 7 afspraken en de wekelijkse oefeningen die ik mee kreeg, heb ik geleerd hoe belangrijk het is om een goede levensstijl qua eten aan te wennen.

Ik denk dat het erg belangrijk is dat je je ervan bewust wordt dat je best af en toe eens iets onverantwoords mag nemen, maar dat je daarna wel weer de draad oppakt. Kies voor of, of en niet voor en, en. Als je besluit om iets onverantwoords te nemen, kies dan voor hetgeen wat je écht lekker vindt, en laat dat stukje taart die je aangeboden krijgt op een verjaardag, maar waar je eigenlijk niet zo heel gek op bent, gewoon staan.

Dus voor degenen die twijfelen: meld je aan! Als het mij lukt, dan lukt een ander het ook. Een punt: je moet er wel echt zelf achter staan, want je zelf voor de gek houden heeft geen zin.