Kim - 13,5 kilo

De Kettlebells

Ervaringsverhaal van Kim Hamans bij coach Willy Woddema:

Januari 2020 zag ik een foto en het verhaal van een bekende voorbijkomen die trots haar nieuwe ik liet zien. Dat wilde ik ook! Ik heb direct contact met Willy opgenomen en een week later kon ik al starten, een splitsecond getwijfeld, want Vastelaovend zou dan in die “8 weken” zijn. Maar wie A zegt moet ook B zeggen en een week later had ik mijn eerste groepsbijeenkomst. 5 dames met verschillende motivaties om te starten met Fit&Slank. Mijn reden was dat ik klaar was met mijn extra kilo’s! En mijn doel was 12 kilo in 16 weken. Hoog gegrepen maar toch stelde ik dit vast.

De groep was open, motiverend en gezellig. Willy heeft ons veel tips gegeven en dit nooit met een wijzende, belerende vinger maar met positieve feedback, zelfinzicht en eigen verantwoordelijkheid. Ze gaf eye-openers, quotes en omdenkers; de rode schoenen, “eet niet al het lekkers, maar het allerlekkerst”, inzicht in vitamines en vetten, stimulans tot meer bewegen.

Na de eerste 8 weken was 6,5 kilo afgevallen, een goede prestatie! Enthousiast begon ik aan de tweede sessie “in evenwicht” en toen kwam Corona…..Willy heeft alles in het werk gesteld om de deze sessie online te doen en dat is haar gelukt. Wekelijks ontmoetten we elkaar via de laptop, anders maar eveneens efficiënt. Corona had, naast al het negatieve, ook iets positiefs voor mij: geen verleidingen wat betreft feestjes, wijntjes, terrasjes en etentjes. En door het wegvallen van 12 sportmomenten per week van onze vier kinderen zijn we als gezin actief gaan wandelen.

Na afronding van de tweede sessie nog eens 5,2 kilo minder op de weegschaal. Dus in 16 weken 11,7 kilo!! Na de versoepeling van de maatregelen heb ik in een klein groepje van 3 personen, 4 lessen Kettlebells gehad van Willy. Dit is het voor mij! Maximaal 3 x p/w en maximaal 20 minuten, I love it!

Op het moment van schrijven, 36 weken na de start bij Willy ben ik 13,5 kilo afgevallen, en dus al 5 maanden 1,5 kilo onder mijn streefgewicht. Ik heb uitgebreid mogen shoppen want mijn garderobe was aan vervanging toe, hebben we een heerlijke vakantie gehad met lekker eten en drinken en geniet ik nog steeds als ik in de spiegel kijk en complimenten krijg. Ik voel me veel fitter, mijn BMI is perfect en mijn cholesterol is van hoog naar goed gegaan!

Ik kan Fit&Slank iedereen aanraden; het is geen lijnen maar een andere mindset creëren, de regel van 3 en de 7 afspraken zijn eenvoudig toe te passen in het dagelijks leven, ook met een baan en 4 kinderen. Willy Bedankt!!