Josine 49 jaar

Op weg naar - 30 kilo

Ik was ten einde raad en eigenlijk al in mijn achterhoofd bezig met een operatie, omdat ik niet meer wist hoe ik de overtollige kilo’s kon kwijtraken. Op scouting zag ik een leidster die flink was afgevallen en een ander figuur had gekregen. Gevraagd hoe ze dat gedaan had, kreeg ik als antwoord “Fit en Slank met Claudia Lange”.

Nadat ik er even over na had gedacht, had ik genoeg moed verzameld om Claudia een bericht te sturen. Na over en weer gechat te hebben is alles gaan lopen. Thuis reageerden ze nogal sceptisch, want het was het zoveelste project om de overtollige kilo’s kwijt te raken. Ik had daarvoor een aantal trajecten bij een diëtiste doorlopen maar met weinig tot geen resultaat afgesloten.

Fit en Slank was voor mij een nieuw project, ik had er zin in en stond er open voor. Maandag 10 september was de eerste cursusavond. Na het eerste weegmoment en veel informatie met de nodige tips op zak naar huis gegaan. Je moet van alles veranderen en je bewust worden over het feit wat je eet. Wekelijks eetdagboeken bijhouden, anders eten en proberen de regels van 3 en de 7 afspraken toe te passen. Ik at af en toe nog een “gezonde reep” dacht ik….dus niet. 17 september eerste eetdagboek ingeleverd en kregen we een brief met allerlei informatie en het aantal calorieën waar ik mij van nu aan te houden had mee: 1250 calorieën + 1 boterham…..Oef. Maar dat viel uiteindelijk reuze mee, ik mocht best veel eten. Alleen letten op hoeveelheden en wanneer je iets at. Als je echt iets wilde dan maakte je gebruik van het verhaal van de “rode schoentjes”. Na een aantal eetdagboeken kregen we een bolletjessysteem om in te kleuren en ook daar vond ik mijn draai in. Als ik over het aantal bolletjes heen ging dan wat ik mocht, kleurde ik die rood, om aan mijzelf te laten zien…oeps volgende keer opletten.

Na het eerste traject van 8 weken (Fit en Slank) was ik 10,7kg kwijt, nooit gedacht dat mij dit zou gaan lukken. Ik voelde mij trots en blij met het eerste behaalde resultaat. Op maandag 5 november begon ik aan de vervolgcursus “Fit en Slank in evenwicht” vol goede moed en zin, ik dacht kom maar op. Wederom kregen we veel info van Claudia wat je deed nadenken over eetgedrag en alles wat daar bij hoort. Ook deze cursus verliep goed en de kilo’s vlogen er ook deze keer weer vanaf .Voor de feestdagen stond de teller op -20kg. In januari begon de derde cursus: ‘Fit en Slank een leven lang”. Hierbij gaat het vooral om het nieuwe eet en leefpatroon vast te houden. Tot nu lukt dat aardig en ben op weg naar de -30kg.

 

Buiten het opletten met eten ben ik ook gaan sporten. Dit deed ik ook al voordat ik bij “Fit en Slank” was begonnen, maar dan anders. Vanaf 10 september ben ik 3 keer per week gaan sporten, met als resultaat dat ik tot nu toe 35 centimeter in omvang kwijt ben. Het leuke hiervan is dat mijn garderobe flink vernieuwd moet worden, maar dat is een mooie bijkomstigheid. Hopelijk dat ik met mijn succesverhaal mensen over de streep kan trekken om ook voor deze succesvolle formule te kiezen en dat zij dezelfde resultaten mogen boeken.

Dit alles was niet mogelijk geweest zonder de inspiratie en feedback van Claudia, waarvoor mijn dank!!

Josine Notermans.