Jos

19 kilo lichter en gezond

Opeens kom je niet meer mee met je hardloopgroepje en kun je je veters niet meer zittend strikken. Je kunt dan stoppen met hardlopen en je voeten op een stoel zetten om de veters te strikken, OF je gaat je leven drastisch omgooien (zeker als je jezelf in de spiegel ziet). Maar ja dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want waar en hoe te beginnen.

Tot dat mijn oog viel op My 35 in Sittard en ik steeds meer getriggerd werd door de Milon Circle. Op de eerste afspraak werd ik meteen met de neus op de feiten gedrukt: veel te zwaar, te hoog vetpercentage, te hoge BMI en grote buikomvang. Kortom, helemaal niet gezond meer, zeg maar gerust zeer ongezond. Effe slikken hoor. Dus afvallen door heel hard en vaak sporten. “Nee” zei Ger Deckers, trainer van My 35, “ daar red je het niet mee. Je moet je leven anders gaan inrichten en je eetpatroon aanpassen”.  “ Mijn Fit en Slank cursus kan je hierbij helpen” waren zijn epische woorden. De combinatie van minimaal 3 keer per week sporten en coaching van Ger bleken een schot in de roos.

Ger is een perfecte coach die je enthousiasmeert, maar ook kritisch is en je een spiegel voorhoudt.  Hierdoor raak je steeds meer in een flow. Na 2 cursussen van in totaal 16 weken ben ik 19 kilo aan gewicht en 23 cm aan buikomvang kwijt geraakt, zijn mijn vetpercentage en BMI naar gezonde waardes gedaald.

Ik voel me energieker, loop inmiddels zonder te hijgen voorop in mijn hardloopgroepje, is veters strikken a piece of cake, slaap hardstikke goed. Maar het belangrijkste is: mijn bloeddruk is zo significant gedaald dat ik de medicatie aan het afbouwen ben. Mensen herkennen me soms niet meer. Ik hoor jullie denken: “ Dan zul je wel omkomen van de honger ?”. Niets is minder waar, ik eet zelfs meer, MAAR bewuster.

Was ik hier maar veel eerder aan begonnen. Er is ook een minpunt: je kleren worden te wijd en je broekriem te groot. Maar is dit eigenlijke wel een minpunt.

Ger hartstikke bedankt. Dankzij jou wordt het een geweldige zomer. Jos Tummers