Carla -/- 12 kilo

Ik voel me fit, en dat straal ik blijkbaar ook uit!

Deze uitdaging ben ik volop aangegaan. Een van mijn fietsmaatjes had vorig jaar bij Anja de cursus gevolgd en was duidelijk afgevallen. Na al diverse pogingen te hebben gedaan, waardoor ik er voortaan van overtuigd was het lijnen met ‘normaal’  eten te moeten doen, bedacht ik me dat ik dat dan maar eens moest gaan proberen.

Anja gaf ons het advies om alles wat je wilt te eten, maar dan wel NIET TEGELIJK! Keuzes maken, daar komt het op neer. Ook natuurlijk veel water drinken, iets wat deze zomer niet zo moeilijk is, zeker niet als je bijvoorbeeld een citroen en enkele blaadjes munt of komkommer met munt, of meloen of wat dan nog door je water doet. Ook ben ik veel meer yoghurt (magere) gaan eten. Veel fruit en groentes at ik al omdat ik ook al  eens een koolhydraatarm dieet had geprobeerd. Overigens maar eventjes, want mijn huid werd er niet beter op met al dat vet!

 

Ik was er dus al achter dat het voor mij een kwestie van minder verkeerde voeding en minder vettigheid zou moeten worden: daarop sluit Fit & Slank natuurlijk helemaal aan met de Regel van 3 en de 7 Afspraken. Onder de bezielende leiding van Anja, die op humoristische en begrijpelijke wijze ons de leefwijze aangaf, zijn wij als groep collectief veel afgevallen!  Bij mij ging het wel met horten en stoten, maar ik WIST exact waar het aan gelegen had.

Inmiddels ben ik er achter dat wanneer ik in de week goed oplet, ik in het weekend eigenlijk best iets extra’s mag. Wat ik voor mezelf gesproken wel belangrijk vond, was dat ik nooit het gevoel heb gehad aan het lijnen te zijn. Ik had me voorgenomen dat ik het op een manier zou moeten doen, die ik voortaan altijd kan volgen. Dat betekende voor mij dat ik mijn wijntjes NIET wilde laten staan, alhoewel ik er wel minder ben gaan drinken ;-). 

Ook ben ik meer gaan sporten, voor mij is fietsen de ideale manier. Ben van plan om door te gaan, zoals ik het tot nu toe gedaan heb, en dan zien we wel waar het eindigt. Mijn streefgewicht ben ik inmiddels aan de onderkant voorbij en ik ben 12 kilo lichter,  ik heb een groene BMI en mijn vetpercentage is beduidend lager geworden. Anja bedankt.

De foto met de bril in de hand is van een uitstapje waarvan ik eind juni ben terug gekomen, de andere foto is van oktober vorig jaar in Mallorca tijdens een fietsvakantie.

Gr. Carla