Anja, een topper!

20 kilo afgevallen

Hoi, ik ben Anja, ik ben 41 en lijnen en diëten beheerst zo'n beetje mijn hele leven.

Mijn eerste dieet begon ik toen ik 16 was. Punten tellen. 25 punten per dag (1000 cal). Daar ben ik 20 kg mee afgevallen. En vanaf dat punt is het jojo-en begonnen. In de loop van de jaren heb ik vanille geprobeerd. Brood dieet, sjakes, begeleiding via de huisarts, begeleiding via verschillende diëtistes en als klap op de vuurpijl (en mijn absolute dieptepunt qua gewicht) een maagband in 2008. Deze heeft eraan bijgedragen dat ik 34 kg ben afgevallen

Na 5 jaar moest deze er echter uit, het bandje was lek en was compleet vergroeid met mijn slokdarm. Dat was 2013. Wegens privé omstandigheden ben ik toen heel veel afgevallen, maar helaas, medio 2016 was ik die stress kilo's (+ nog een paar extra) weer allemaal bijgekomen. En toen was de maat vol. Ik wilde hoe dan ook niet terug naar af, naar mijn dieptepunt van 2008. Via Facebook volgde ik een aantal oude schoolvriendinnen en ik zag ware transformaties voorbij komen. Toen ben ik gaan informeren waar zij mee bezig waren. Een van hen was bezig met de Aqua Fit en Slank cursus in Roermond. Haar enthousiasme en de manier waarop haar weg verliep sprak mij enorm aan. Ik heb geen seconde getwijfeld en me meteen ingeschreven voor de eerstvolgende cursus bij Brigitte. 

Voor het eerst in mijn leven heb ik het gevoel dat ik niet met lijnen bezig ben. De regel van 3 en de 7 afspraken zijn inmiddels verweven met mijn dagelijkse leefpatroon. Het is geen dieet, geen calorieën tellen, maar een aanpassing van je levensstijl. Je gezonde verstand gebruiken, gezonde keuzes maken. En ja, natuurlijk ga ik nog uit eten en stappen en neem ik vlaai op een verjaardag. 

Ik ben in november 2016 gestart met de eerste Fit en Slank cursus. Inmiddels heb ik Fit en Slank in Evenwicht bijna afgesloten en ben ik 20 kg lichter. Ik weeg 8 kg minder dan het laagste gewicht dat ik ooit met de maagband heb behaald. En het einde is nog niet in zicht. Het kost me totaal geen moeite, ik heb geen enkele keer honger gehad, ben geen moment chagrijnig geweest. Ik hoop nog een kilo of 8 kwijt te raken. 

Brigitte Lemmen uit Herten bij Roermond is een geweldige coach! Ze weet je te motiveren met beeldende voorbeelden die je wel 2 keer doen nadenken voordat je weer dat koekje of dat stuk chocola in je mond stopt! En de leuke groep waarmee ik deze 16 weken lief en leed heb gedeeld zal ik ook niet snel vergeten!