Wil je niet, of mag je niet?

Houd zelf de regie!

Ik ben nog steeds van mening dat “lijnen” nooit de oplossing is. Tuurlijk de kilo’s die je teveel bij je hebt wil je eraf hebben of kunnen er beter af zijn omdat dat gezonder voor je is, jij je daar beter door gaat voelen, je het mooier vind en jij daardoor een beter gevoel krijgt over jezelf. De Fit & Slank methode kan je er prima bij helpen om dat voor elkaar te krijgen. Zonder honger, waardoor de trek niet te groot wordt, gaat jou dat lukken. Maar daarna komt er weer een periode waarin je soms wat extra’s gaat nemen, een keer een feestje hebt, er een feestdag is of jou hele planning in de war loopt waardoor Fit & slank een keer niet jou basis is. Het “echte” leven zeg maar.

Wat ik altijd hoop voor de mensen die bij mij een cursus volgen is dat het hele verhaal rondom eten, en dan met name, fatale voeding, een verhaal is/wordt van “ ik wil het niet” in plaats van ”ik mag het niet.” Iets wat je niet mag neem je niet zolang het je lukt om de controle vast te houden. Iets wat je niet wil neem je niet omdat je het niet wil. Controle is niet nodig.

Op het moment jij iets neemt wat je eigenlijk niet mag maar wel wil , bezorgd je later een schuldgevoel. Daardoor voel je je weer vervelend en vaak wordt een vervelend gevoel ook weer opgelost met iets wat niet mag.

Op het moment jij iets neemt wat je wil hebben en waar je bewust voor kiest omdat jij het wil, dan is het oké. Je hebt de keuze gemaakt om het wel te pakken, weet  wat de consequenties zijn en neemt de gevolgen voor lief. Je hebt later geen schuldgevoel.

Als je op deze manier met eten om kan gaan dan heb jij zelf de regie over wat je wel en wat je niet eet en dat maakt dat je ontspannen met eten om kan gaan. Dat is wat ik iedereen gun. Zelf de regie hebben over wat wel en wat niet.