Wie zoet is……..

.......

We hebben ze allemaal al in de winkels zien liggen: pepernoten, kruidnoten met of zonder chocolade, chocoladeletters ect. En dat terwijl de Sint nog ligt te genieten in de Spaanse zon. Waarom ligt al dat strooigoed dan nu al in de winkels? Het antwoord daarop is heel eenvoudig………

Als we de Sint nu eens zien als een manager, dan kunnen we concluderen dat het een van de efficiëntste managers is van onze tijd. Jullie snappen natuurlijk wel dat de Sint niet alle strooigoed in een keer meekrijgt op de pakjesboot. Immers de pakjesboot, de naam zegt het al, is voor pakjes.

Tja, en nu kan de Sint al dat strooigoed wel opslaan in dure magazijnen in Spanje, hij heeft het slimmer aangepakt: hij vliegt grote ladingen strooigoed over naar ons land en gebruikt de winkels in ons land als gratis opslag. Door in iedere winkel een stukje van zijn voorraad op te slaan, bespaart hij opslagkosten en kan hij alle kinderen in december blij maken met een kadootje. Immers voor de Sint is het ook OF/OF en niet EN/EN!

Nu zijn wij ieder jaar bang dat de Sint ons huisje zal voorbij lopen, en kopen dat strooigoed dus zelf nu al in. Met als gevolg dat al het strooigoed al in ons mondje zit, voor dat de Sint in ons land arriveert.

Maar dit jaar doen we het anders, want ik kan jullie geruststellen. Ik heb met de Sint gebeld en hij heeft mij beloofd: ook dit jaar zorgt de Sint ervoor dat een ieder rond de verjaardag van de Sint op 6 december iets lekkers krijgt. En voor die tijd, heel eenvoudig……gewoon laten liggen dus!

Fit & Slank-voedingscoach Claudia Lange