Waarom sporten gezond is?

Zoek een sport die bij jou past.

Op jonge leeftijd ben ik gestart met sporten en doe dat tot op de dag van vandaag nog steeds. Sterker nog, mijn hobby is mijn beroep geworden en vol enthousiasme sta ik mijn kandidaten in de groepslessen aan te moedigen door te gaan, groter te bewegen, hoger te springen, etc. etc. zodat ze uiteindelijk moe en voldaan weer naar huis gaan. Wat zo mooi is, is dat ik geregeld hoor ‘ik had helemaal geen zin vandaag, maar ben zo blij dat ik ben geweest! Had zo’n rotdag vandaag maar heb er helemaal niet meer aan gedacht en m’n kop is weer helemaal leeg. Fijn! ’

Sporten zorgt ervoor dat het gelukshormoon endorfine vrijkomt, maar sporten heeft uiteraard nog veel meer positieve uitwerkingen op het lichaam;

  • Sterkere botten (grotere botdichtheid)
  • Betere conditie en sterkere longen
  • Verhoging metabolisme waardoor je overtollig gewicht zal verliezen
  • Vergroten van spiermassa waardoor je meer vet verbrand
  • Verlaging fysieke en emotionele spanningen (minder stress)
  • Vermindering kans op een hartkwaal en beroerte
  • Verlaging van de bloeddruk
  • Verbetering van het spijsverteringsproces
  • Verbetering slaap
  • Etc. etc.

Sporten zorgt (naast gezonde voeding) voor een jonger, energieker en gezonder lichaam. Nu je hebt gezien wat lichaamsbeweging voor je kan doen, wat houdt je nog tegen om te beginnen? Ga op zoek naar een sport die bij jou past, want elke vorm van beweging is goed zolang je maar blijft bewegen!

Groetjes, Leonie van der Wiel Fit & Slank coach