Slanke recepten

Tips

Vaak hoor ik dat mijn cursisten hun eigen oude recepten missen met het nieuwe eetplan. Dit is absoluut niet nodig want je kunt werkelijk ieder bestaand recept omzetten naar de Fit & Slank versie. Zo eet je altijd lekker, mager en gezond! Dat zijn de drie pijlers waar mijn eten altijd aan moet voldoen, en dan ook écht aan alle drie.

De regels om alle recepten om te zetten naar jouw Fit & Slank eetplan:

  1. De olie/boter uit het recept terugbrengen naar het hoognodige om je pan niet te laten aanbranden.
  2. De groenten minimaal verdubbelen in hoeveelheid (minimaal 250 gram per persoon)
  3. De aardappelen, rijst, pasta, bulgur, couscous, quinoa en dergelijke minimaal halveren in hoeveelheid.
  4. Vlees/vis terugbrengen naar ongeveer 125 gram per persoon.
  5. Kies mager vlees of vis.
  6. Dressings op basis van magere yoghurt.
  7. Sausjes aanmaken met magere vervangers (crème fraiche = magere yoghurt / sausjes maken met Philadelphia light als basis, enzovoort)
  8. Áls je iets van mayonaise wilt, dan Remia Friteslijn 5% vet.

Mochten er frietjes gebruikt worden in het recept: aardappelen zelf snijden en in de oven of airfryer. Liefst zonder olie of hooguit besprenkelen.

Kruiden mag je onbeperkt gebruiken zolang ze niet uit een flesje komen of al gemengd zijn in een zakje. Dan sowieso altijd het etiket goed lezen!

Eet smakelijk! Serafina Borger Fit & Slank coach omgeving Rotterdam