Pak en houd de regie

Doorgaan

Iedere maandag is het weer zover………Je gaat nu eindelijk starten met afvallen! Én iedere dinsdag is dit helaas alweer mislukt! Heel herkenbaar denk ik voor veel mensen. Kun je hier iets aan doen? JA!
Jij bepaalt zelf wat je in je mond stopt, jij hebt altijd de keuze en jij bent daar 100% verantwoordelijk voor. Maar om onder deze verantwoordelijkheid uit te komen zijn we heel erg creatief. We hebben wel 101 excuses:

  • Van dit ene koekje word ik heus niet dik
  • Het is maar een halve, dat moet toch kunnen?
  • Ik kan er niets aan doen, het zit bij onze familie in de genen
  • Voor mij is het veel moeilijker: ik kan níets eten of er zit zo een kilo (of twee) bij
  • Ik weet heus wel hoe ik gezond moet eten!
  • Ik ben gestopt met roken
  • Eten gooi je niet weg
  • Als ik nee zeg op een feestje vragen ze gelijk: ben je aan het lijnen? Daar wordt ik zo moe van, dus doe gewoon gezellig mee.
  • Ik neem gewoon dat stukje taart, ze heeft hem zelf gebakken en anders moet ik haar teleurstellen.
  • Enz. enz.

Het is niet erg om het af en toe moeilijk te hebben met eten. Daar word je niet minder van, daar word je slanker van! Je kunt ‘NEE’ in lastige situaties echt wel verdragen hoor! Kies je nu voor al dat lekkers of neem je alleen nog maar het allerlekkerst?! Bij Fit & Slank geven we diverse tips en peptalks die je in lastige situaties kunnen helpen. Je hoeft echt niet af te zien als je gewicht wilt verliezen. Dag afzien, streng zijn en moeten: dag ‘arme jij’. Jij kiest zelf en realiseert je droom. Pak en houd de regie!

Fit & Slank coach Marianne Verharen uit Dongen