Ik ben om!

Smeren :)

Ik hoor jullie denken, uhh, om? Het gaat over kokosolie. Een hype waar ik ook weer niet gecharmeerd van ben of eigenlijk was!

Als mensen/cliënten aan mij vragen of zij kokosolie kunnen gebruiken, dan adviseer ik altijd om het niet te doen. Waarom?

Kokosolie bestaat uit veel vet, heel veel vet, heel veel verzadigd vet. Per 100 gram, wel 86 gram verzadigd vet. En ja, ik weet dat de meningen verdeeld zijn over of verzadigd vet nu wel of niet goed is. Maar ik houd mij aan de richtlijnen van de gezondheidsraad en vind dus dat we moeten oppassen met teveel vet en vooral teveel verzadigd vet.

Natuurlijk mocht je weleens af en toe een beetje kokosolie gebruiken van mij, maar uiteraard geen gewoonte van maken.

Totdat er een bekende van mij vertelde dat zij dagelijks kokosolie gebruikt en zeer enthousiast is. Nu moet ik erbij vertellen dat het iemand met verstand van zaken is betreffende voeding, dus je zult begrijpen dat ik echt heel erg verbaasd was.

Waarbij gebruik jij kokosolie dan, vroeg ik. Zij gaf me het recept en aangezien ik wel van het proberen ben, heb ook ik kokosolie gebruikt!

En ik moet zeggen, het is echt heerlijk! IK BEN OM!

Ben je benieuwd naar het recept?

  • Neem een heerlijke douche
  • Droog je af
  • Neem 1 eetlepel kokosolie
  • Smeer je in met de kokosolie

Je hebt voor de rest van de dag geen last meer van een droge huid en het voelt lekker zacht aan.

Probeer het eens!